Dierenverzekering en diabetes
Geplaatst op: 17-11-2017 door JasperBij de komst van een huisdier hoop je natuurlijk dat hij een gezond, lang leven zal leiden. Toch worden sommige dieren tijdens hun leven ziek. Om torenhoge dierenartskosten te voorkomen kan je overwegen een dierenverzekering af te sluiten. Een hond of kat kan namelijk net zo goed aan diabetes lijden als wij mensen. Bij suikerziekte is er sprake van een tekort aan insuline, waardoor het voor het lichaam moeilijker is om suikers te verwerken. Hier is heel goed mee te leven, maar dit brengt natuurlijk wel kosten met zich mee voor bijvoorbeeld medicatie.
Dierenverzekering en diabetes: behandeling
Een huisdier met diabetes, wat nu? Diabetes bij de hond of kat komt zelfs best veel voor bij een leeftijd van 6 jaar of ouder. Er zijn vijf verschijnselen die te maken kunnen hebben met diabetes bij je hond of kat. Als een van de volgende punten het geval is, is het altijd verstandig om langs de dierenarts te gaan:
- Gewichtsverlies
- Erg dorstig en opvallend veel water drinken
- Minder actief dan normaal
- Doffe, droge, dunne vacht
- Veel moeten plassen
De constatering diabetes kan makkelijk door de dierenarts worden uitgevoerd door een urinetest. Bij de bevestiging van diabetes bij je huisdier kan dit behandeld worden met insuline injecties en een aangepast dieet. Daarnaast zal er regelmatig een suikermeting worden gedaan. Verder kan het dier met diabetes een goed en onbezorgd leven leiden.
Worden kosten diabetes verzekerd?
Door veel verzekeraars wordt een groot deel van de gemaakte kosten gewoon vergoed. Dit heeft echter wel te maken met de dekking van de verzekering. Het consult bij de dierenarts en de medicatie worden in de meeste gevallen door de verzekeraar grotendeels vergoed. De enige voorwaarde, die alle verzekeraars hanteren, is dat de kat al verzekerd was voordat de diabetes geconstateerd wordt.
Een dierenverzekering is in veel gevallen de moeite waard, helemaal bij het afsluiten op jonge leeftijd. Mocht er een ziekte als diabetes geconstateerd worden, kom je als baasje niet voor hoge kosten te staan. Voor specifieke vragen over de vergoeding bij diabetes kan je terecht bij desbetreffende verzekeraar.
Update: 16 november 2017